Cemal de nieuwe leider?

Hij begint zijn verhaal met een aantal kernwaarden uit Utopia. “Motivatie, inspiratie, creativiteit, doorzettingsvermogen, hard werken!”. Dat is volgens Cemal Utopia. Maar het allerbelangrijkste is bouwen. “Het bouwen aan een nieuwe samenleving”. Daarom heeft hij een presentatie in elkaar gezet, die laat zien wat er allemaal gebouwd is in 3,5 jaar Utopia. Met een bouwhelm op zijn hoofd begint Cemal met het tonen van alle foto’s.

Nadat Cemal door de vier jaar Utopia is heen gegaan, spreekt hij de groep toe. “Waar is de creativiteit gebleven?”. Hij vertelt de groep dat alles mogelijk is in het beloofde land, en met deze presentatie wil hij iedereen stimuleren aan het werk te gaan. “Utopia is doen! En als je het niet doet, ga dan naar huis!”. Volgens het model moet er meer gekeken worden naar het grotere geheel, en minder naar de persoonlijke doelen. “Denk meer aan Utopia, en minder aan jezelf”.

Cemal vertelt de groep dat iedereen tot morgenmiddag 12:00 uur de tijd heeft, om drie ideeën te bedenken, die ze samen zullen uitwerken. “Ik hou van Utopia en ik wil dat jullie dat ook gaan doen!”, zegt hij trots, in de hoop de groep te motiveren. Er volgt een luid applaus voor Cemal’s presentatie.

Maar al snel maakt het applaus plaats voor de kritiek van Bas. Die vraagt zich namelijk af wat Cemal dan gebouwd heeft in anderhalf jaar tijd. Maar Cemal vindt dat het gaat om het grotere geheel. “Het gaat erom dat we met zijn allen aan iets moeten werken, en dat gebeurt nu niet”. De rest van de groep valt Cemal bij. Ze vinden dat hij er goed aan heeft gedaan om de groep wakker te schudden en het is tijd voor de Utopianen om aan de slag te gaan met de drie ideeën.

Laten we hopen dat deze motivatie speech tot is gaat leiden!

Geef jouw reactie