Eindelijk weer bouwplannen

Cemal heeft gisteren de bewoners gevraagd drie ideeën te bedenken die de inwoners mogelijk kunnen bouwen. Wie heeft het beste bouwidee?

De twins trappen af met hun idee. Ze willen een boomhut, Huttopia, om met zijn allen in te relaxen. Daarnaast willen ze een ronde B&B van glas voor gasten. Tot slot willen de prinsesjes een kasteel op de akker waar zij in kunnen slapen. René ziet het kasteel wel zitten en is bereid dit te realiseren. Romy wil graag een hobbithuisje. Dit moet dienen als een plek met meerdere doeleinden. Zo kan het een dienen als een stand voor de taarten van Linda. Linda hoopt op een rond huisje van stro, een professionele keuken en een grotere boerderij zodat de inwoners hier kinderen kunnen ontvangen en hen kunnen voorlichten over het boerderijleven. Floor wil allereerst een sauna voor stressverlichting. Daarnaast heeft ze zich laten inspireren door de luchtballonvaart en wilt ze een gondelbaan over het terrein. Ze stelt ook dat ze zelf nog een klein kind is en dat een glijbaan of rodelbaan haar wel wat lijkt.

Noah vindt dat zijn tulpenbollenveldje pas af is als er een windmolen staat. Hiermee kunnen ze zelfvoorzienend zijn in energie en stroom. Ook stelt hij voor een barretje te maken voor in de bistro en is naar zijn idee de liefdesbrug pas af als er een vijver wordt gemaakt waar kooikapers in zwemmen. Madilia wil een theehuis op de akker. Chipp wil een sportveld van kunstgras met een sproeier en een hekje. En Billy wil een gedachtenkamer omdat ze vaak in zichzelf praat. Ze vindt ook dat de inwoners meer moeten doen met sponsors. Bas vindt het alleen gezellig in Utopia als ze met z’n allen bij het vuur zitten. Nu de winter eraan komt hoopt hij op een overkapte vuurplaats voor de gezelligheid. Beau wil van de boomhut van de twins een ‘Beauhut’ maken, eventueel met glijbaan. Daarnaast wil ze een ‘walk of fame’, lopend van de loods naar de poort. Iedereen krijgt dan zijn eigen steen.

Alle inwoners krijgen drie stemmen en stemmen op de voor hun beste ideeen. De vuurplaats, het kasteel en de sauna krijgen de meeste stemmen en de inwoners gaan er naar streven om deze te realiseren. Zullen de Utopianen binnenkort relaxen in een sauna of bij een overdekte vuurplaats?

Geef jouw reactie