Komt die perfecte samenleving nu dan eindelijk?

Voordat het centraal begint, geven Billy, Romy en Beau nog een presentatie. Deze presentatie hebben de vriendinnen samen voorbereid, omdat ze niet tevreden zijn over de huidige sfeer in Utopia.

Billy neemt als eerst het woord en legt uit dat enkele oud-inwoners ooit een aantal ‘gedragregels’ hebben opgesteld. Deze zijn op papier gezet en de kunstenares begint met het voorlezen van de tekst. Nadat ze het heeft voorgelezen, legt ze uit dat de Utopianen als groep naar het grotere plaatje moet kijken en samen moeten werken naar een perfecte samenleving. “Ik denk dat we met elkaar moeten kijken naar waar onze grenzen liggen”, zegt ze wijs. Daarna geeft de blondine het woord door aan Romy en Beau, die een PowerPointpresentatie hebben voorbereid.

Romy heeft speciaal voor de presentatie de outfit aangetrokken waarmee ze is binnengekomen, net als Beau. De jonge Utopiaan legt uit dat ze met deze presentatie een stukje bewustwording wil creëren. Welke doelen hadden de Utopianen toen ze voor het eerst de poort in kwamen lopen en zijn deze doelen er nu ook nog?

Geef jouw reactie