Voorbereiden voor de kookwedstrijd

Donderdag is de finale van de kookwedstrijd en John is weer in Utopia om voor de laatste keer te oefenen. De stand is nu 2-1 voor de mannen. Als de stand 2-2 wordt, dan zal er gekeken worden naar de fooi. Wie de meeste fooi heeft binnen geharkt, is de grote winnaar. De prijs is een chique etentje met John zelf.

Er zijn momenteel 101 kaarten van de 150 verkocht, dat is de beste omzet tot nu toe. Niet eerder heeft de groep voor zoveel mensen gekookt. Dit maakt het extra spannend voor de groep. “Ik wil straks wel zien hoe die handjes van jullie gaan wapperen”, lacht John. Hij wil bloed, zweet en tranen zien.

Het thema is, hoe kan het ook anders in de zomer, barbecue. Als amuse maken de Utopianen crudités, dat volgens John een chique woord is voor rouwkorst met een dipsausje. Het voorgerecht is verse zalm met een witlofsalade. Het hoofdgerecht van de avond zal bestaan uit een gegrilde biefstuk van de barbecue met gepofte aardappel en een broccoligarnituur. De finale wordt afgesloten met een feestelijk dessert: sabayon met seizoensfruit. De groep is erg enthousiast over het menu en gaat meteen aan de slag.

Geef jouw reactie