Het Centraal (samenvatting)

Ook vandaag is het weer tijd voor het centraal. Billy opent door te herhalen dat er contact is geweest met chefkok John over de uitslag van de kookwedstrijd. “Hij heeft het ontzettend naar zijn zin gehad en de uitslag is goed geteld: de meisjes hebben gewonnen.” Tevens legt ze aan de nieuwe inwoners uit wat een procesbegeleider inhoudt en waarom Billy momenteel die rol heeft genomen. “Iemand anders mag het ten alle tijden overnemen.”

Bingo
Zodra centraal begint, ligt de focus op de Bingo van Jacco, Jeroen en Noah. “Heb je al Bingo, Jac?” vraagt Romy, tot grote ergernis van Cemal. “We gaan echt geen Bingo spelen tijdens dit centraal!” roept hij gefrustreerd. Na een discussie met Jacco besluit Cemal boos weg te lopen. René is het met hem eens en geeft aan dat hij geen financiën gaat doen. Billy probeert als procesbegeleider de groep bij elkaar te houden, maar dit gaat stroef. René wil een serieus centraal en Jacco vindt dat het niet positief genoeg is.

Financiën
Uiteindelijk gaat het weer over de zaken en verteld René dat de financiën best redelijk gaan. “We gaan echt goed!” vindt de man van het geld. Er ontstaat een discussie over wat inwoners wel of niet mogen doen met zelf gewonnen geld. Romy heeft bijvoorbeeld haar Lip Sync Battle winst al uitgegeven, terwijl Beau nu onder vuur ligt over hetzelfde onderwerp. Ook de zakgeld-discussie komt aan bod. Bas is het niet eens met de verdeling van het geld, hij vindt dat het niemand motiveert om hard te werken. “Vorige maand was onze slechtste maand ooit” probeert hij de inwoners wakker te schudden.

Gedachtenkamer
Ten slotte worden er nog wat algemene zaken zoals bezoek en evenementen besproken. Ook de gedachtenkamer van Billy komt aan bod. “Het wordt van binnen helemaal wit gemaakt, zodat de kamer kan worden gekleurd door gedachtes” deelt zij trots mee aan de groep. De Utopianen moeten even wennen, en Jacco reageert bijdehand met een kokhalsgeluid. De kunstenares negeert dit en gaat morgen verder werken aan haar bouwproject. Ze sluit de bijeenkomst af met: “het was een geslaagd centraal!” Zou de rest van de groep hier ook zo over denken?

Geef jouw reactie