Gesprek over het beloningssysteem

Van is er een gesprek bij de computers tussen Billy, Bas, Cemal, René, Linda en Noah over de huidige financiën. Bas is het oneens met het huidige beloningssysteem. “Als we met zijn allen een evenement draaien en iemand bijvoorbeeld de hele dag druk bezig is achter de bar, terwijl anderen kunnen rondlopen, wijn drinken en dingen kopen” begint hij, “en iedereen uiteindelijk een even groot percentage krijgt, dat is toch niet eerlijk?” Billy is het hier helemaal mee eens. René beaamt dat het in ieder geval de standaard zou moeten zijn om de markt met zijn allen op en af te bouwen.

De conclusie uit het gesprek is dat iedereen een deel van de winst zou moeten ontvangen, gebaseerd op de hoeveelheid werk die zij hebben verricht. “Als je niks hebt gedaan, dan krijg je gewoon niks” vindt Bas. De Utopianen zijn het hier mee eens en Billy voegt toe: “hierdoor kun je iemand er ook op aanspreken, dat zij minder geld krijgen doordat er minder werk is gedaan.” René vindt dat ze op één lijn zitten.

Tenslotte is de verdeling van het zakgeld ook besproken. Bas vindt het onzin dat er een standaard bedrag wordt gegeven, terwijl sommige mensen geen enkele taak uitvoeren en andere juist uren bezig zijn. De dierenvriend vindt dat er enkel geld moet worden gegeven op het moment dat iemand taken verricht. “Is dit menselijk?” vraagt idealist René zich af. Het stel heeft besloten vanmiddag bij elkaar te komen om hier verder over te discussiëren.

Een reactie

  1. Het zal heel moeilijk worden om loon naar werken in te stellen. Want de producten zijn zo verschillend. Als je achter de bar staat draai je een andere omzet, dan een inwoner bij de kledinglijn, of een inwoner bij de snacks etc. Allen doen op hun manier zijn/haar best. Maar er worden in de genoemde branches zéér verschillende omzetcijfers gehaald.

Geef jouw reactie