Irritaties

José weer in tranen

Een tijdje terug hebben José en Linda de financiën van René overgenomen. Het lijkt erop dat ze het helemaal onder controle hebben, maar René denkt hier anders over. In de ochtend gaat hij aan de slag met de financiën en merkt hij dat er een aantal dingen mis zijn gegaan. Hij besluit José hiermee te confronteren. De sieradenmaakster voelt zich duidelijk aangevallen en gaat tegen René’s beschuldigingen in.

“Je doet alsof ik alles aan het verkloten ben”, zegt José geïrriteerd. René probeert de blondine gerust te stellen en laat haar weten dat hij haar niet probeert aan te vallen. José neemt plaats naast de meditatiekoning, die rustig aan haar laat zien wat hij bedoelt.

Het lukt José niet om kalm te worden. Ze vindt dat René haar beschuldigd van fouten die ze niet heeft gemaakt. Abrupt staat ze op en laat ze aan René weten dat ze even te kwaad is om te praten. Even later komt ze terug om het gesprek af te maken. Hoewel ze rustig beginnen te praten, wordt het José uiteindelijk toch te veel. De tranen springen in haar ogen en ze blijft boos op René. “Bemoei je er gewoon niet mee, maf”, roept ze kwaad.

Tijdens de felle discussie tussen José en René probeerde Cemal al te bemiddelen, wat hem niet echt lukte. Nadat José boos is weggelopen lucht René zijn hart bij zijn oude financiënpartner. Hij heeft het gevoel dat er veel fout gaat. “Dan doe ik het liever zelf, het klopt niet”, laat René weten. De boomknuffelaar vindt het duidelijk zonde en benadrukt dat Cemal en hij een grote slag hebben gemaakt met het op orde maken van de financiën, toen zij deze nog beheerden.

Cemal adviseert René om met José te praten. “Jullie moeten samen tot een oplossing komen”, zegt hij wijs. René knikt instemmend. Toch kan hij het niet laten om nog iets erover te zeggen. Hij heeft geen begrip voor José’s reactie en vindt het maar overdreven. “Ze ziet het meteen als een aanval, dat vind ik heel apart”, zegt hij met opgetrokken wenkbrauwen.

Geef jouw reactie