Beau

Nu ook boetes voor schelden!?

De laatste paar dagen zijn de etiquette in Utopia een veel besproken onderwerp. Beau vindt dat het onfatsoenlijke gedrag van de Utopianen aangepakt moet worden en wil daarom Linda spreken. De docente heeft namelijk een idee om het gevloek in het beloofde land te verminderen. Volgens haar moet het zichtbaar gemaakt worden. “Iedereen die scheldt of vieze woorden gebruikt, krijgt een boete”, zegt de brunette stellig.

Voor elk vloekwoord krijgen de Utopianen een kleine boete opgelegd en er wordt bijgehouden hoeveel scheldwoorden elke Utopiaan eruit floept. Eén week lang zal deze vloekpot bijgehouden worden. Na een week wordt er gekeken wie het minst gescholden heeft en deze Utopiaan zal de inhoud van de vloekpot krijgen als prijs. Linda luistert aandachtig en vindt het een goed idee.

Het schelden en de seksistische opmerkingen moeten minder. Beau wil een bord in de loods zetten waar alle namen op staan, wanneer er gescholden wordt of een seksistische opmerking wordt gemaakt komt er een streepje achter de naam te staan van die persoon. Dat streepje staat gelijk aan 25 eurocent. Dit wil de Limburgse een week volhouden. Degene met de minste streepjes aan het eind van de week krijgt de inhoud van de pot.

Madilia staat haar bij, “het gaat om bewustwording, zodat we wat netter met elkaar omgaan”. Johan staat niet open voor het idee en loopt direct weg. “Haal mijn naam maar van het bord”, roept hij kwaad terwijl hij de loods verlaat. Billy vindt het een goed idee aangezien zij in haar post van vanochtend door haar moeder werd gewezen op haar taalgebruik. “Het wordt dus gezien door de buitenwereld”, zegt Beau, “we hebben toch een voorbeeldfunctie.”

Billy denkt dat ze hieraan zal moeten wennen, omdat ze altijd moet wennen aan regels die haar opgelegd worden. Fay vindt het een goed initiatief omdat op deze manier Utopia weer geschikt wordt voor mensen van alle leeftijden. De inwoners besluiten dat Chipp en Beau iedereen in de gaten gaan houden en verantwoordelijk zullen zijn voor het zetten van de streepjes.

2 reacties

Geef jouw reactie