Cemal spreekt met Johan over gedrag

Het is niemand in de loods ontgaan dat Johan zich behoorlijk tegendraads kan opstellen en soms erg explosief reageert. Vanmiddag besluit Cemal daarom met de bouwer te gaan praten om te bespreken of hij wel lekker in zijn vel zit. “Wat is er met je aan de hand? Waarom ben je zo opgefokt en zo opstandig?”, vraagt hij Johan op de man af. Johan herkent zich niet echt in de kritiek van Cemal. “Ik ben het gewoon niet eens met bepaalde dingen hier, ik zit niet in een strafkamp”, legt hij uit.

Volgens Johan is iedereen in Utopia veel te veel bezig met elkaar in plaats van met zichzelf. Dat mensen vinden dat hij zich op een bepaalde manier gedraagt heeft volgens hem met de groep te maken en niet met hem. Cemal probeert hem uit te leggen dat hij positieve energie moet proberen te halen uit de dingen die hij doet. “Ik maak me gewoon zorgen om je”, zegt hij tegen Johan.

Johan vindt de zorgen van Cemal onterecht. “Dit is gewoon hoe ik ben. Zo ben ik buiten de poorten ook. Ik gedraag me hier niet anders. Ik hoef niet te veranderen”, legt hij uit aan het model. Het tweetal praat nog even verder over het gedrag van Johan, maar hij verandert niet van mening. Na een tijdje is de bouwer wel klaar met het gesprek. “Ik vind het wel even prima man”, zegt hij waarna hij wegloopt.

Geef jouw reactie