Heeft Baldr zijn vinger gebroken?

Al een paar dagen zijn de Utopianen bezig met de nieuwe bar. Vandaag is het zover en kan het betonnen aanrechtblad geplaatst worden. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Het loodzware blad wordt met man en macht omhoog getild. De eerste poging mislukt. De tweede poging pakt nog slechter uit, vooral voor Baldr. Terwijl de EHBO-er samen met de andere Utopianen het blad omhoog probeert te tillen, valt deze om. Baldrs vinger komt klem te zitten, waardoor de vinger met het blad mee beweegt naar beneden. Baldr schreeuwt het uit van de pijn. De vinger zit alleen nog steeds klem en ondanks de pijn moet de kersverse Utopiaan met een ruk zijn vinger weer lostrekken. Tierend en vloekend snelt hij zich naar de keuken om gauw wat koud water op zijn geplette vinger te doen.

Ondertussen is de derde poging om het aanrechtblad op de juiste plek te krijgen aan de gang. Het lukt de Utopianen eindelijk om het blad omhoog te krijgen, alleen komt dit keer het blad er niet goed vanaf. Er vormt zich een grote barst in het beton. Johan baalt enorm en ziet al zijn harde werk in duigen vallen. Maar de inwoners stellen hem gerust. “Het is bijna niet te zien”, zegt René om Johan op te beuren.

Geef jouw reactie