Cemal spreekt Baldr aan

Baldr is al een aantal weken in het beloofde land. De Utopianen hadden hogen verwachtingen van de nieuweling, maar deze maakt hij volgens sommigen niet helemaal waar. Zo bespraken de twins en Romy eerder dat ze vinden dat hij te weinig doet. Ook Cemal is niet helemaal te spreken over Baldr zijn doen en laten en daarom besluit hij hem apart te nemen.

“Ik zit met het volgende…”, begint Cemal het gesprek. Vervolgens legt hij uit dat hij had verwacht dat Baldr met zijn binnenkomst voor stabiliteit zou zorgen. “Dat we ons wat ouder zouden gedragen”, gaat hij verder. “Dat was mooi geweest, hè”, grapt Baldr. Maar Cemal is niet in voor een grapje. Op serieuze toon gaat hij verder en vertelt hij dat hij het jammer vindt dat Baldr zijn verwachtingen niet waarmaakt. Het valt het jonge model op dat Baldr veel lacht om seksuele grappen en opmerkingen.

“In mijn ogen ga je met de verkeerde mensen om en word je verkeerd beïnvloed”, gaat Cemal verder. Baldr is het hier niet helemaal mee eens. “Hoor je mij zulke dingen zeggen?”, vraagt hij. Volgens Cemal maakt dat niks uit omdat Baldr wel om de opmerkingen lacht en dat vindt hij kinderachtig. Baldr antwoordt op zijn beurt dat hij juist lacht omdat hij soms niet kan geloven wat er om hem heen wordt gezegd. “Het is lachen van verbazing.”

Daarnaast vindt Baldr dat het niet aan hem is om zijn mede-Utopianen op te voeden. “Ik ben niet hun vader.” Om deze reden heeft de kersverse Utopiaan dan ook besloten zijn frustraties los te laten en iedereen in zijn waarde te laten. Cemal is het hier niet mee eens en vindt dat de verandering bij jezelf begint. “Ik heb juist afstand genomen van die mensen. Je moet het niet aanmoedigen of toelachen”, sluit hij af. Baldr begrijpt wat Cemal bedoelt en besluit hier meer op te gaan letten.

Geef jouw reactie