Er is een nieuwe structuur!

Een nieuwe structuur in Utopia!

Na de speech van Billy en de mindfullness presentatie van Romy en Beau is het tijd om alles zakelijk op een rijtje te krijgen. Er is namelijk nog geen centraal geweest vandaag.

Cemal begint met slecht nieuws. Volgende week valt er een rekening op de mat van de belasting waardoor de groep er beroerd voorstaat. Ze willen het niet hebben over precieze cijfers, want die zijn ook nog niet bekend

Een fris idee
Er wordt nogmaals besproken hoe de groep zijn schuld kan aflossen. Billy is van mening dat er op dagelijkse basis meer geld moet worden verdient. “Al is het maar een klein beetje, als we er maar elke dag mee bezig zijn.” Linda is het hier niet mee eens. Ze denkt dat er het beste effectief geld kan worden verdiend met evenementen. Vier evenementen per maand, in plaats van kleine dingen op dagelijkse basis. Iedereen vindt dit een goed idee. Er wordt een kleine groep binnen de groep gemaakt die zich gaat richten op evenementen. Dit zijn voornamelijk de mensen die niet zo goed zijn in verkopen en geld verdienen, maar wel in creatief denken en hard werken.

Niet ter controle 
Floor heeft een lijst gemaakt waar iedereen dagelijks op kan schrijven waar ze mee bezig zijn. Ook kan hier worden ingevuld of iemand hulp nodig heeft met zijn taak. Floor wil hierdoor inzicht verkrijgen in wat iedereen doet. Ook hoopt ze dat er niet meer wordt geroddeld over de mensen die ‘niets doen’. Chipp is geen voorstander. Hij voelt zich niet verantwoordelijk om te laten weten wat die gaat doen. Floor en Billy leggen uit dat het niet ter controle is, maar puur om structuur te creëren.

Jacco vertelt de groep dat hij zich niet meer bezig gaat houden met Le Luifel. Hij vraagt wie zijn taak gaat overnemen. Zoals hij verwachtte, steekt niemand zijn hand op. Daar was hij al bang voor. Beau stelt voor om te rouleren. Jeroen en Noah zijn niet enorm enthousiast, maar geven aan dat zij het nu gaan doen.

Afschaffen schoonmaakrooster
Ook wordt het schoonmaken nog even aangehaald. Linda vindt dat iedereen zijn steentje moet bijdragen. “Je kan niet zeggen, het interesseert mij niet, dus ik doe het niet.” Volgens haar neem je thuis ook een schoonmaakster als je niet wil schoonmaken. Als je niet wil schoonmaken, moet je dit dus van je zakgeld afhalen. Billy vindt dat er gestemd moet worden. “Wie is er vóór het afschaffen van het schoonmaakrooster?” Iedereen steekt zijn hand op. Dit nieuwe systeem gaan ze uitproberen.

Geef jouw reactie