Benjamin van Rooij

Benjamin heeft een passie voor schilderen, schrijven en dichten. Hij heeft de MBO opleiding Sociaal Pedagogisch Werk afgerond. Hij omschrijft zichzelf als een vrolijke, positieve, humoristische, impulsieve en enthousiaste jongen met veel oog voor maatschappelijk belang. 

In Utopia heeft Benjamin grootse plannen. Hij wil een dichtbundel schrijven en uitgeven. Ook wil hij evenementen organiseren voor minderbedeelden, denk aan kinderfeestjes voor gezinnen die moeilijk rondkomen en eenzame ouderen aandacht geven door verschillende activiteiten voor hen te organiseren. Daarnaast wil hij de Utopia Academie weer oppakken. Benjamin wil in Utopia een voorbeeld zijn voor de maatschappij.

In zijn ideale samenleving staat saamhorigheid centraal, is er veel tolerantie en wordt er geleefd in een democratie. Ook wil hij de ‘speaking circle’ introduceren: iedere inwoner mag vijf minuten spreken, de groep mag niet reageren. De bedoeling is dat je vanuit jezelf praat, met welke projecten je bezig bent en hoe je je voelt. Aan de hand daarvan komen gesprekken op gang en is er meer inzicht in elkaar.

In Utopia ziet Benjamin zichzelf als leider. Hij is ervan overtuigd dat hij door zijn argumenten en enthousiasme, mensen voor zich zal winnen.

Utopia is voor Benjamin geslaagd wanneer er veel tolerantie is en interesse in de medemens. Daarnaast wil hij naam hebben gemaakt als dichter en schrijver.

Benjamin in Utopia
Benjamin is de huisfilosoof. Hij schrijft een wekelijkse column en houdt van veel gezelligheid. Hij zet zich in voor het goede doel en vindt communicatie binnen de groep het allerbelangrijkst.

Benjamin zat in Utopia van 24 juni 2015 t/m 24 oktober 2016 in Utopia.