Chris Berbee

De voormalig vrachtwagenchauffeur Chris, is 32 jaar en woont in een tent in de Franse Pyreneeën. Hij is vrijgezel dus hoeft met niemand rekening te houden. In de Pyreneeën werkt hij aan een idealistische tuin met daarin een moestuin, aangelegd met hergebruikte materialen. In ruil voor zijn diensten mag hij gratis verblijven op het terrein van zijn werkgever. Dit werk doet hij nu al een aantal jaren. Zo heeft hij al in Ibiza, Curaçao, Thailand, Dubai, Spanje en Oostenrijk gewoond. Hij komt af en toe nog terug naar Nederland. Dan verdient hij wat geld als vrachtwagenchauffeur, zodat hij weer kan reizen.

Chris komt uit een tuindersgezin, zijn ouders hadden vroeger een bloemkwekerij. Het tuinieren is hem met de paplepel ingegoten. In Utopia wil Chris graag de tuin aanpakken.

Hij wil een natuurlijk en evenwichtige omgeving creëren, vol met eetbare planten en sierplanten. Door in november bloembollenperken aan te leggen krijg je een kleurrijke tuin vol tulpen, krokussen en hyacinten in het voorjaar. De zaden, bloemen en plantjes uit de tuin wil hij opkweken en gaan verkopen. Ook wil hij zorgen dat de tuin organisch wordt. Dit wil hij creëren door afvalbedden te maken. Ofwel composthopen van tuinafval laten begroeien met eetbare planten en sierplanten.

Aangezien er ook evenementen buiten gehouden worden, wil hij een stuk tuin vrij houden en daar verrijdbare plantenbakken neerzetten. Wanneer er een evenement is kunnen de bakken worden weggereden. Daarnaast gaat hij voor een volop bloeiende moestuin waaruit gegeten en verkocht kan worden en wil hij een prachtige open plek maken voor yoga en meditatie. Naast tuinieren kan Chris ook goed bouwen

Chris zat van 29 oktober 2014 t/m 5 april 2015 in Utopia.