Gert-Jan Hennipman

Gert-Jan is 33 jaar, vrijgezel en woont in Loosdrecht. Hij is de trotse vader van twee kinderen. Hij heeft een eigen bedrijf in autoreiniging is naar eigen zeggen een ondernemer pur sang.

Gert-Jan droomt ervan televisiepresentator te worden. Het liefst staat hij altijd in het middelpunt van de belangstelling, hij voelt zich helemaal thuis in de spotlights. Zijn presentatie skills laat hij zien op verschillende evenementen en beurzen, zoals de Huishoudbeurs. Hoe meer mensen hij kan vermaken, hoe beter.

Gert-Jan moet het niet alleen hebben van zijn presentatietalent, in Utopia wil hij ook meubels gaan maken. Met zijn vlotte babbel, verwacht hij heel Nederland aan de Utopia meubels te krijgen. Naast geld verdienen, wil hij ook een voorbeeld zijn voor jongeren. Gert-Jan heeft een moeilijke jeugd gehad en wil zelf als voorbeeld fungeren om probleemjongeren te laten zien dat een mooie toekomst mogelijk is.

Hij vindt dat mensen tegenwoordig altijd druk en materialistisch zijn ingesteld. Utopia is voor hem geslaagd wanneer de inwoners terug kunnen gaan naar de basis van een ideale samenleving waarin saamhorigheid en het groepsgevoel belangrijker zijn dan het individu.