José de Jong

Utopiaan José


José zit al 1509 dagen 2 uur 54 minuten 52 seconden, in Utopia.

José is 57 jaar en woont in Driel. Ze is overtuigd vegetariër en een kokkin in hart en nieren. Deze dierenvriend houdt van paardrijden en van wandelen met haar honden. José biedt graag een luisterend jose utopiaanoor. Ze is zeer ondernemend en houdt niet van stilzitten.

Al ruim tien jaar is José eigenaar van een vegetarisch restaurant in Nijmegen. In dit restaurant kookt José, naast haar vegetarische en biologische menu’s ook standaard één keer in de week veganistisch.

José gaat Utopia in met een missie. Ze gaat de inwoners en alle kijkers thuis kennis laten maken met lekker vegetarisch en veganistisch eten. In Utopia wil José vier á vijf keer in de week vegetarisch koken voor de inwoners en om geld te verdienen wil ze haar eigen vegetarische pop-uprestaurant openen. Naast haar culinaire expertise is José ook erg creatief. Ze schrijft teksten op rijstkorrels en maakt hier kettinkjes van. Ook maakt ze schaduwschilderijtjes van foto’s die ze opgestuurd krijgt. Ze schildert dan alleen de schaduwen van een foto na.

Haar Utopia is geslaagd wanneer de inwoners haar met zorg bereide maaltijden net zo lekker en normaal gaan vinden als hun huidige dagelijkse kost en wanneer ze haar kennis en passie over de vegetarische keuken met heel Nederland heeft kunnen delen.