Mark Elgers

De vrijgezelle Mark woont in de Randstad en is idolaat van vrouwen en cijfers. Niet voor niks is hij, na zijn HBO studie assistent controller, dan ook boekhouder geworden. Naast getallen is Mark ook gek op voetballen, golfen, vissen en hardlopen.

Hij vindt Utopia financieel een rommeltje en wil graag een positieve bijdrage leveren aan dit onderdeel van de nieuwe samenleving. Kosten-baten analyses, begrotingen en het in kaart brengen van risico’s is voor hem gesneden koek. Giorgio is volgens Mark op de goede weg, maar is er nog lang niet. Zijn doel is om de financiën samen met Giorgio op te pakken. En wie weet wel over te nemen. Mark houdt van structuur en de basis van een goede onderneming is hierop gebaseerd.

De zelfverzekerde Mark gaat altijd tot het uiterste om zijn doel te verwezenlijken. Daarom verwacht hij alle Utopia inwoners te overtuigen van zijn kwaliteiten. Volgens hem zal niemand hem wegstemmen.

Voor de laatste maanden heeft Mark grootse plannen. Zo wil hij een ijsbaan gaan openen en oliebollen, kerststukjes en glühwein verkopen. Hij gaat ervoor zorgen dat het tegoed in de staatskas aan het einde van het jaar €300.000,- bevat. Naar eigen zeggen; een spetterend slotakkoord!

Mark in Utopia

Mark heeft de boekhouding overgenomen en friettent ‘Le Luifel’ opgezet. Hij werd verliefd op oud-inwoner Vanessa en verloor later zijn hart aan kapster Gina. Helaas gooide een sok met geld roet in het eten en kon Gina Mark niet meer vertrouwen. De twee zijn nu uit elkaar, maar zoeken elkaar nog wel veel op.