Michael Schoonbrood

Michael is 27 jaar en woont in Den Bosch. Als entertainer geeft hij shows, waarbij hij in de huid kruipt van zijn alter ego Megan. In 2014 is hij verkozen tot ‘Miss Travestie’.  Hij deelt zijn leven in Den Bosch met zijn vriend. 

Tolerantie en acceptatie voor LHBT’S (Lesbisch, Homo- en Biseksueel en Transgender) en travestieten, is wat Michael in Utopia onder de aandacht wil brengen. Dit wil hij doen door dinnershows en lezingen te organiseren. Daarnaast wil hij geld verdienen met het geven van visagiecursussen voor travestieten.

Hygiëne is voor Michael erg belangrijk. Hij wil samen met Cees de loods schoonmaken. Michael is erg creatief. Hij houdt van bloemen en is gespecialiseerd in het maken van rouwkransen. Daarnaast maakt hij zelf de jurken die hij draagt bij zijn optredens als Megan. Ook draait hij zijn hand niet om, voor het maken van een heerlijke maaltijd. Tijdens zijn opleiding op de hotelschool heeft hij leren koken.

In zijn ideale samenleving is iedereen respectvol naar elkaar, wordt er veel gelachen en is er sprake van algehele acceptatie van de homogemeenschap.