Tineke Ras

De 60-jarige Tineke werkte als officemanager bij Staatsbosbeheer. Zij heeft twee volwassen zoons, is oma van twee kleinkinderen en verwacht binnenkort haar derde. Shoppen en het huishouden zijn haar favoriete bezigheden. Tineke houdt van orde en regelmaat. Een schoon huis is voor haar een absolute must. Volgens Tineke moet er snel een bezem door de loods. Zij vindt dat iedereen moet meehelpen in het huishouden. Zij wil daarom ook een standaard poetsdag inlassen. Daarnaast wil Tineke huishoudparty’s organiseren. Vrouwen krijgen tijdens deze party’s tips om op een duurzame manier schoon te maken. (Zoals thee-aanslag in glazen kunnen worden schoongemaakt met water en zout)

Geld wil Tineke verdienen door een bosgolfbaan aan te leggen. Men krijgt een compleet verzorgde dag, een uurtje midgetgolf met als afsluiting een barbecue. Daarnaast wil zij mini moestuintjes maken samen met Chris. Bezoekers kunnen een moestuintje kopen met daarin verschillende groentes. Ook wil Tineke van de wortels en aardappels van de akker groentechips maken voor de verkoop op de biomarkt.

Tineke staat altijd klaar voor anderen en heeft een luisterend oor. In Utopia wil ze dan ook de moederrol op zich nemen. Utopia is voor Tineke geslaagd, als er meer structuur is, beter wordt samengewerkt en wanneer elke inwoner zich verantwoordelijk voelt voor het huishouden.