Wim van Leeuwen

Wim is allround bouwvakker en werkt al tien jaar in de bouw. Hij woont, vanwege de crisis, tijdelijk weer bij zijn ouders. Hij houdt van grappen en feestjes, maar is vooral een harde werker.  

In Utopia wordt er, volgens Wim, slecht gebouwd. Het wellnesshuisje van Colinda wil hij het liefst met de grond gelijk maken en opnieuw opbouwen. Bouwtechnisch moet de constructie veel beter, er moet een goede fundering zijn en waterpas gewerkt worden. Hij wil het bouwen in Utopia naar een hoger niveau tillen.

Ook wil hij cursussen ‘klussen met vrouwen’ aanbieden in Utopia. Hij wil vrouwen de basisprincipes van het klussen bijleren, omdat de meeste vrouwen volgens hem geen idee hebben wat klussen inhoudt en hoe ze iets moeten aanpakken. Thuis kunnen vrouwen aan de slag met het roze gereedschapssetje, wat ze meekrijgen na de cursus. Daarnaast wil Wim de meubelmakerij weer oppakken.

Luie mensen horen niet in het Utopia van Wim. Hij is zelf een harde werker en een echte doorzetter. Mensen die weinig tot niets uitvoeren, zou hij aansporen tot werken. Ook de rotzooi in de loods vindt hij verschrikkelijk, iedereen hoort mee te helpen in het huishouden en zijn eigen rommel op te ruimen.

Wim in Utopia
Bouwvakker Wim timmert veel geld in het laatje. Hij heeft zelden ruzie en geniet van Utopia.